When in Rome

Internationale cultuurverschillen

De innovatieve R&D-organisatie van een farmaceutisch concern levert diensten, producten en oplossingen in 28 landen over de wereld. De vraag vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam is een korte, inspirerende training te organiseren die de internationale trainee’s bewust maakt van het verschil in culturele mores tussen de diverse landen-organisaties. De doelen zijn 1) bewustwording van wat cultuur is en de betekenis begrijpen van een andere culturele achtergrond voor zaken als communicatie, samenwerking en ‘doing business’ en 2) kennis van de belangrijkste internationale cultuurverschillen in relatie tot verschillende voor het concern relevante ‘buitenlanden’. Op basis van de verzamelde input wordt een korte Engelstalige workshop ontworpen, waarin de deelnemers aan de hand van vier concrete cases hebben ervaren wat de cultuurdimensies inhouden. De deelnemers en de opdrachtgever zijn enthousiast over de aanpak en resultaat. Het hoogtepunt? De anekdote over de Aussi-poetry competition. Ga terug