Coachen, the inner game

Training Coachend leidinggeven

Als onderdeel van een corporate MD-traject voor de supermarktketen uit Zaandam worden wij gevraagd een training coachend leiding geven te verzorgen. De uitdaging bij een training coachend leidinggeven is om naast het overdragen van de filosofie, concepten en tools vooral te laten voelen wat coachen is en wat een coachende stijl bij mensen oproept. In het tweedaagse programma wordt voor het avonddagdeel een ervaren theaterregisseur uitgenodigd die met de groep een scène uit een stuk van Tennessee Williams gaat regisseren. De rollen worden verdeeld en de deelnemers verdiepen zich in de teksten. De regisseur gaat met de groep aan de slag en laat de spelers op een coachende manier voelen waar het stuk over gaat en waar de karakters voor staan. Door het stellen van vragen worden de spelers het stuk in getrokken. In minder dan twee uur tijd zijn de onwennige deelnemers getransformeerd naar bevlogen acteurs in een fascinerend schouwspel. De les is dat als je mensen wilt mobiliseren je niet moet boetseren, maar hen van binnenuit moet benaderen. Een onvergetelijke avond! Ga terug