shutterstock_25167991

Aanpak

In deze interactieve training wordt inzicht verschaft in het model van Situationeel Leidinggeven en worden de bijbehorende stijlen van leidinggeven getraind. Via de inzet van een ervaren trainings-acteur worden de diverse gedragsstijlen en bijbehorende communicatieve vaardigheden ingeslepen. Deelnemers kunnen eigen casuïstiek inbrengen. Daarmee krijgt de training een persoonlijk karakter. Na afloop van de training zijn deelnemers in staat hun gedrag als leidinggevende af te stemmen op de behoefte van de medewerker.

Wil je je vast verdiepen in de theorie? Dan is onze management samenvatting van situationeel leidinggeven geknipt voor jou.

samenvatting situationeel leidinggeven hersey blanchard

De basis

Het model van situationeel leidinggeven (Hersey & Blanchard) is de basis voor de effectiviteit van iedereen die als lijn- of projectmanager mensen aanstuurt. De kern van dit beproefde leiderschapsmodel is dat de leiding-gevende met zijn combinatie van sturend en ondersteunend gedrag aansluit bij het ontwikkelingsniveau van de medewerker. Met als resultaat dat medewerkers hun taken beter uitvoeren, zich sneller ontwikkelen, minder probleemgedrag vertonen, kortom over de hele linie een betere performance leveren. De theorie van Situationeel Leiderschap is onlosmakelijk verbonden met cultuurwaarden als doel- en resultaat-gerichtheid, het vinden van de juiste balans tussen aandacht voor de taak en de persoon van de medewerker, en het ontwikkelen van medewerkers richting zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid.

Niets is zo ongelijk als de gelijke behandeling van ongelijken. 

Kenneth Blanchard

Inhoud

  • Leidinggeven: persoon & functie, effectiviteit van leidersgedrag.
  • Het model van situationeel leidinggeven van Hersey & Blanchard.
  • De vier stijlen van leidinggeven: instructie, bijsturen, ondersteunen en delegeren.
  • Hoe de taakvolwassenheid van de medewerker in te schatten.
  • Communicatieve vaardigheden die verbonden zijn aan de vier stijlen.

Aan te raden voor lijnmanagers en projectmanagers

Praktische zaken

  • Deze training wordt via intake en interviews op maat gemaakt.
  • 3 x 1 losse dag of 1 x 2-daagse training met tussenliggende avond.
  • Per training 6 – 8 deelnemers.
  • Lokatie (in overleg) bij de klant of in een hotel/conferentie-oord.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Naam

Email

Onderwerp

Bericht